søndag 9. august 2009

Gud kan ikke beseires!

Så nettopp en skremmende, men faktisk trosstyrkende beretning på TVN. Ikke akkurat i et program der man forventer noe slikt, og heller ikke et program jeg noen gang tidligere har sett. Hjemsøkt. Serien for overnaturlige hendelser.

Ei kvinne som arbeidet som etterforsker i overnaturlige fenomener, blir besatt. Den faren ligger alltid nær for den som ubeskyttet går i krig med Satan. Etter en eskalering der hun etter hvert blir en trussel både mot sine nærmeste og andre mennesker rundt seg, får en prest overbevist henne om nødvendigheten av å drive den onde ånden ut - en eksorsisme.

Det som så skjedde, minnet meg om beretningen fra apostelgjerningene, der Skevas 7 sønner blir kastet ut forslåtte og nakne etter å ha forsøkt en eksorsisme. De hadde forsøkt i egen kraft og var ingen match for demonen. Og lenge så det også ut til at demonen i filmen ikke ville la seg kaste ut. Men Guds kraft viste seg sterkest, til tross for at den demonen som besatte kvinnen gjentatte ganger uttalte at "din gud (liten g) kan ikke hjelpe deg nå". Men det viste seg at Gud - med stor G - var den sterkeste. Da presten til slutt fikk svar om demonens navn, var kampen i realiteten over. Belial - og det er vel faktisk Satan selv - ble kastet ut. Gud seiret.

Det er en grunn til at Bibelen advarer oss mot kontakten med de onde kreftene, enten det er gjennom åndemaning, sannsigere eller andre ting. For disse tingene er ikke leketøy, men dødsens alvorlige krefter. Likevel kan vi hvile trygt forvisset om at Han som er i oss, er sterkere enn han som er i verden. Det er derfor ingen ting er umulig for den som tror. Halleluja!

1 kommentar:

 1. ingen ting er umulig?
  hva er det som virker?
  mange tunge ord uten kraft
  hvorfor frykte demoniske krefter når han er i oss?
  det fins ikke lenger demoniske krefter
  ville ikke de gitt seg tilkjenne når mørket møter lyset?
  enten er det ikke mørke, eller representerer ikke de kristne lyset
  tør de kristne og stille de ledende spørsmålene
  se på frukten, og dermed vite hvilket tre som berer den?
  ingen frukt, alså ingen kristen
  ikke mørke, ingen demon, djevel
  ikke lys, ingen jesus
  er det noen som har bommet?

  SvarSlett